September 26, 2007

Oyamadai and Shimotakaido (September 27th)


Lovely sweets from AU BON VIEUX TEMPS.

Today I went to visit 2 famous sweet shops. One is AU BON VIEUX TEMPS in Oyamadai on Tokyuu Ooimachi line. And the other one is Noliette in Shimotakaido. I took bus from Chofu sta. to Futakotamagawa sta. using one-day-free pass of Odakyuu bus. Then I took trains to Oyamadai sta. At AU BON VIEUX TEMPS there were 5 or 6 younger male staff working and it has eat-in space there, too, but it seemed not so cozy for me somehow in there, so I just got some sweets for home and left for Futakotamagawa sta. From there I took train to Sangenjaya, and transferred to Tokyuu setagaya line and headed for Shimotakaido. I went to Noliette once before and I felt pretty cozy in there same as before. I didn't have lunch yet when I got there, so I had quiche of Parisien gnocchi and Gorgonzola cheeze and Kouglof sale before the sweet.

尾 山台のオーボンヴュータ ン、下高井戸のノリエットに出かけてきました。両者ともに栗を使った菓子が出ていてメニューも秋らしくなっていました。オーボン ヴュータンは初めて行ったのですが、男性スタッフたちが接客をしていました。どこかギラついたハングリーな彼らの目を見るに、きっと皆、修行中の方々なの でしょう。がんばっている人はやっぱりかっこいいと思いました。ともあれ、喫茶コーナーらしきカウンターもあったのですが、豪奢な雰囲気に圧倒されてし まって、店内をじっくり見て、菓子を購入してそそくさと退散して しまいました。一方のノリエットは以前、一度行ったことがあったので、ゆったり気兼ねせずお昼を取ることができました。ニョッキとゴルゴンゾーラのキッ シュも塩 味のクグロフもちょっと温めてくれて、すごくおいしかったです。中でも、塩味クグロフがあまりにツボにはまってしまって、お土産にも買ってしまいました。


AU BON VIEUX TEMPS


White chocolate mousse with framboise and pistachio flavors.


The sweet named "AU BON VIEUX TEMPS".


Brioche.


Conversation - a piece of pear hidden in it.


Canul
é


Pont neuf.


Tokyuu Setagaya line (Small train from Sangenjaya to Shimotakaido).


A corner of Noliette.


Quiche and Kouglof sale.


A cake using chestnut.




Souvenir from Noliette. Olives and Framboise vineger and Kouglof sale.
このクグロフ・サレ、どこかリエットとかパテ・ド・カンパーニュみたいな肉の旨みがほんのり感じられて、ホワッとしてて、しっとりしてて、とにかく旨かったです。

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